Voor een mesologisch consult heb je geen verwijzing van je huisarts nodig

Het consult begint met het doornemen van het ingevulde intakeformulier. Dan volgt de pols- en tongdiagnostiek. Volgens de Westerse, Chinese en Ayurvedische traditie voel ik je polsen en bekijk ik je tong. Er volgt een buikonderzoek (visceraal onderzoek). waarbij de beweeglijkheid van het buikweefsel en de buikorganen wordt onderzocht en soms ook onderzoek van gewrichten en spieren (orthopedisch onderzoek). Vervolgens meten we weerstand op de huid van de handen en voeten. Met behulp van electro fysiologische diagnostiek (EFD) worden lichaamsfuncties gemeten; de conditie van je organen, hormoonhuishouding, zenuwhuishouding etc. Soms wordt het onderzoek aangevuld met metingen van mineralen, hormonen, enzymen en andere stoffen. Daarnaast meet ik altijd de gevoeligheid voor voeding. Hierna volgt de keuze van de in te zetten middelen. Deze wordt gecontroleerd via de EFD meting.

Met behulp van de gegevens uit het onderzoek stel ik een persoonlijke therapieplan vast. Dit kan bestaan uit het innemen van supplementen (bijvoorbeeld vitamines, mineralen, kruiden, homeopathie), een voedingsadvies en/of een leefstijladvies en/of een doorverwijzing naar een andere discipline.

De duur van een 1e consult is circa 90 minuten, een vervolg consult zal ongeveer 75 minuten in beslag nemen
Een uitgebreid persoonlijk verslag met de bevindingen kan op verzoek gemaakt worden, hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Doorgaans zijn er gemiddeld 3 mesologie consulten nodig met een tussenliggende periode van 6-8 weken. Daarnaast wordt het aanbevolen om half jaarlijks een mesoloog te bezoeken voor een algemeen periodiek consult (APC). 

Enkele praktisch tips:
– Gelieve voor het consult handen en voeten niet in te smeren met crème of olie
– Neem voor het consult een groot badlaken mee om op de behandeltafel te leggen
– Voedingssupplementen, vitaminen en mineralen 24 uur voorafgaand aan het consult niet meer gebruiken
– Reguliere medicatie blijven gebruiken
– Bij niet verschijnen en/of afzeggen binnen 24 uur van een bevestigde afspraak, ben ik genoodzaakt het consult in rekening te brengen
– Bij gezondheidsklachten die een bezoek belemmeren graag tijdig de afspraak annuleren (hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht). Ik ga er van uit dat eenieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van het overdragen van besmettelijke ziekten. Tijdens het consult draag ik desgewenst een mondmasker

Mesologie van Monsjou is onderdeel van Free Spirits Feel Good

Developed by MB Media Consulting