Mesologie is complementaire geneeskunde.  Het vormt de schakel en integreert reguliere westerse geneeskunde en oosterse – en natuurgeneeswijzen. De academische kennis uit de reguliere geneeskunde wordt gecombineerd met de vaak eeuwenoude kennis uit oosterse – en natuurgeneeswijzen. Tijdens het onderzoek wordt gebruik gemaakt van kennis van reguliere westerse geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, homeopathie, acupunctuur, electro-fysiologische diagnostiek, voedingsgeneeskunde, Chinese geneeskunde, Ayurveda (Indische geneeskunde) en psychologie.

Ieder mens is uniek en wordt geboren met een eigen constitutie. Als mesoloog en als meso-voedings-coach ga ik uit van dit gegeven bij het maken van een behandelplan. Je constitutie bepaalt de manier waarop je reageert op omstandigheden, prikkels, situaties en andere mensen. Omdat we allemaal uniek zijn, betekent dit dat we allemaal andere voeding, beweging, supplementen of adviezen nodig hebben. Kortom een behandelplan op maat.

Mesologie is een beschermd beroep. De mesoloog voert praktijk volgens de richtlijnen van de beroepsvereniging. Er worden jaarlijks meerdere bijscholingen gevolgd. Mesologen staan geregistreerd bij het Nederlands Register voor Mesologie en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mesologie.

Mesologie van Monsjou is onderdeel van Free Spirits Feel Good

Developed by MB Media Consulting